Uppdaterat 2004-09-19

Instruktioner Tio Pepe Tips 5.x

Arket består av 60 rader. Vill du tippa färre är det bara att ta bort. Vill du tippa fler är det bara att klippa och klistra hela kolumner.

Om du vill komma igång snabbt räcker det att du läser det som står i fetstil.

Ändra fördelning av tipstecknen på raderna 19-31, kolumn A-C. Tanken är att summan ska bli 60, vilket du kan se i kolumn D. Om summan inte blir 60 överallt så fungerar det i alla fall. Du får så många rader slumpade som du angett. Har du angett olika så får du minsta antalet i textfilen senare.

Klicka nu på "Slumpa rader". Om du tömmer fälten I48-BP60 på innehåll innan så ser du hur slumpgeneratorn börjar fylla i kupongerna. (I version 5.2 har jag gjort detta i förväg.) Annars kan det bli litet långsamt. Man ser hu bara när tecken ändras. Om du vill stoppa av någon anledning går det bra med "Escape"-tangenten.

Raderna som skapats är helt slumpmässiga. Rent teoretiskt kan det inträffa att två rader blir identiska. Men det tycker jag är litet tjusningen med det hela.

En annan sak du gärna kan göra innan är att ändra slumpfröet i fält D17, fast det är inte så viktigt. Om du skulle få för dig att du vill göra om slumpningen så får du exakt samma rader, om du inte ändrar slumpfröet. I fält E17 kan du se hur programmet börjar med att göra slumpfunktionen så många gånger som du angett.

I fälten E, F och G 1-13 ser du att resultatet stämmer med vad du angav innan.

Spara nu excel-arket under ett namn och i en katalog som du själv bestämmer. Jag tror att det är det som gör att textfilen sen hamnar i samma katalog!

Klicka på knappen "Skapa textfil", så skapas en fil som heter tips.txt som ser ut precis som Svenska Spel vill ha den. Den hamnar i samma katalog som excel-filen. Fast det här är litet oklart. Filen kan också hamna direkt under "Mina Dokument". Jag har inte lärt mig Microsoft Visual Basic riktigt än.
Detta gäller Stryktipset! Om du vill tippa Italienska Stryktipset måste du själv skriva in "Italienska " i filen! Det ska stå "Italienska Stryktipset" på första raden och exakt det!

I version 5.3 har jag lagt till en knapp för det nya Europatipset som tydligen har ersatt Italienska Tipset. Filen som skapas heter antingen stryktips.txt eller eurotips.txt.

Textfilen hämtar data från kolumn I och framåt tills data tar slut i någon av raderna 1-13.

När du så tittar på Tipslördag och det plingar i rutan ändrar du i fälten C och D 1-13. Du kan också ändra tipstecknet i kolumn B om du inte tycker att det är viktigt att hålla reda på målen.
Om du inte har datorn i närheten av teven kan du ladda hem version 5.2. I den finns ett Sheet2 som är en enkel kopia av huvududarket avsett för utskrift.

Antal rätt syns som siffror på raderna 15 och 16, och som staplar på raderna 18-30.


Om du ska använda Tio Pepe Tips 5.x så måste duHar du frågor, skicka ett email till

Lycka till

Per